foto docenten

 

DE DOCENTEN

Bij SiR Musical Theaterschool werken wij met professionele enthousiaste docenten die hun sporen wel verdiend hebben in de theaterwereld.

Naast hun ervaring als uitvoerende artiesten hebben zij hun passie om hun kennis en expertise over te brengen op kinderen weten te vertalen in lesplannen op diverse theaterscholen in binnen en buitenland.

 

LEONIE OVERGAAG:

foto Leonie_klein

Ik combineerde mijn bachelor theaterwetenschap een de UVA met de opleidingen regie aan het RCTH te Rotterdam en mime aan de 

AHK te Amsterdam. Daarna deed ik als eerste Nederlandse ooit, de masteropleiding 'Direccion Escénica y dramaturgia" aan de Universidad de las Artes, Buenos Aires. Ik schreef en regisseerde diverse toneelstukken en musical en verzorgde bij meerdere musical de choreografie. Daarnaast werk ik op middelbare- en basisscholen als dramadocent.

In 2016 richtte ik in Argentinie mijn eigen theaterschool op "Theatertaal", waarmee ik d.m.v. theater kinderen en volwassenen spelenderwijs de talen Nederalnds, Engels en Spaans aanleerde en liet oefenen.

discipline: Regie, dramadocent

 

Foto op_16-11-12_om_15.22_2_-_versie_3JANINE SCHOTT: 

Na mijn opleiding op het Koninklijk Conservatorium ben ik mij gaan richten op andere stijlen. In Colombia heb ik me bijgeschoold in de Latijns Amerikaanse dansstijlen en na een beurs te hebben ontvangen naar New York heb ik de Urban Dansstijlen ook weten te combineren in mijn dansvocabulaire.

Al jong begon ik met het lesgeven aan kinderen. Wat mij vooral inspireert aan musical theater, is dat je werkt vanuit een verhaal, waar dans, drama en zang elkaar aanvullen.

In 2000 heb ik, samen met mijn voormalig danspartner, ons eigen danstheatergezelschap 2daPoint opgericht, waar wij jaarlijks 18.000 kinderen en jongeren in binnen en buitenland bereikte, met dansvoorstellingen en workshops. 

Enkele gezelschappen/scholen waar ik de choreografie voor heb verzorgd zijn: Rijswijks Jeugdtheater, VAK Delft, Utrecht Studenten Toneel, Alba Theaterhuis, Artemis, Dinner for One, voorstelling "Wil je in ons groepje" (Onno Innemee en Mike Bodee)

Discipline: Theaterdans, Theatermaker en Educatie scholen


ROSE SPEARMAN:

foto Rose_docent

Wekelijks geef ik workshops in zang, songwriting en podiumpresentatie. Dit alles met de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studiejaren op de Havo voor Muziek en Dans en het Conservatorium maar vooral ook op basis van mijn jarenlange ervaring als songwriter, ‘recording artist’ en internationaal optredende zangeres.

Gedurende mijn carrière heb ik twee solo CD albums internationaal opgenomen en uitgebracht en ben ik jarenlang op tournee geweest. Als soloartiest met een eigen band en als zijnde de lead vocaliste voor internationale artiesten (o.a. Kraak en Smaak) heb ik, van clubs tot concertzalen en van televisie- en radio-optredens tot de grote internationale festivals, kris kras over de wereld concerten gegeven.

Met Schott in de Rose geven we workshops en voorstellingen op middelbare scholen door het land en bij ’t Klooster verzorg ik de wekelijkse zanglessen voor de musicalklassen.

Het werken met kinderen en jongeren vormt voor mij altijd een inspirerend hoogtepunt en het blijft een enorme uitdaging om, in vaak korte tijd, mooie presentaties en voorstellingen te maken. 

 Discipline: Theaterzang, Singer Songwriter

 

 ELKE WISS:image002

Van kleins af aan ben ik gegrepen door het theatervak. Eerst als actrice in verschillende voorstellingen en musicals, later als regisseur en theatermaker. In 2009 studeerde ik af aan de Toneelacademie Maastricht richting Theatermaker/ Regie en Theaterdocent.

Met mijn afstudeervoorstelling 'Beste Mensen' (tekst Maaike Bergstra) won ik zowel de jongeren- als de zaalprijs van het Amateur Kunsten Festival Utrecht.

Sindsdien ben ik verbonden aan verschillende projecten en Kunstencentra als regisseur en dramadocent. Ik maak, schrijf en regisseer voorstellingen en geef lessen en workshops aan leerlingen van diverse leeftijden.

Klik HIER voor meer info op mijn site.

Discipline: Regisseur, Dramadocent en Theatermaker

 

 

 

 

 

 

 

Agenda 


MAART

Voorstellingen en projecten GEANNULLEERD ivm Corona Virus


APRIL

Voorstellingen en projecten GEANNULLEERD ivm Corona Virus


 MEI

Voorstellingen en projecten GEANNULLEERD ivm Corona Virus

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties

 " Praten met kinderen over leuk en niet-leuk aanraken; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen"


Dr Iva Bicanic | hoofd Psycho Traumatisch Centrum UMC | Oprichter CSG (Centrum tegen Seksueel Geweld)