METHODE

Wanneer iemand een presentatie geeft voor een groep, of als artiest op het podium staat, zoekt hij of zij naar verschillende manieren om een verhaal of bepaalde boodschap over te brengen.

Meestal ligt daarbij de focus op het zoeken naar de juiste woorden of de juiste zang- of danstechniek.

Om  te  inspireren, moet lichaamstaal in overeenstemming zijn met de boodschap. Gedachten en gevoelens hebben direct invloed op gedrag en lichaamstaal. 85 procent van de boodschap wordt overgebracht door lichaamstaal.

Kinderen en jongeren leren in de lessenseries, trainingen en/ of workshops, hoe zij hun verhaal optimaal kunnen presenteren door middel van  techniek training, improvisatie opdrachten en composite ontwikkeling.

De docenten waar Schott in de Rose mee werkt hebben diverse trainingen gevolgd om naast hun ervaring als kunstvakdocenten, de hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs te implementeren in het educatie aanbod. Volgens de doelstellingen van CMK (Cultuureducatie met kwaliteit) en met behulp van de 21st Century Skills, wordt het lesmateriaal ontwikkeld waarbij het kind eigenaar is van het creatieve proces en de leerkracht eveneens tools in handen krijgt om eigen kunstlessen te ontwikkelen rondom een regulier thema in het curriculum.

Voor bedrijven en organisaties worden deelnemers tijdens workshops, bewust gemaakt hoe ze hun zelfexpressie op een positieve manier kunnen beïnvloeden waardoor ze zich krachtig en authentiek kunnen presenteren.

 

Agenda 


JUNI

theaterprojecten PO Den Haag


JULI

22 - 26 juli: Musical Summerschool Harderwijk


AUG

26 - 30 aug: Musical Summerschool Harderwijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties

•   Cultuurschakel 
•   Cultuurkust 
•   Kicks for Kids
•   Johan de Witt Scholengroep
•   Impresariaat Uit de Kunst